Nincs ideje vagy türelme végigolvasni? Azonnal megoldást akar?

 

Az oldal eredeti célja az volt, hogy rávilágítson a NYÁK gyártó kiválasztásakor azokra a tipikus hibákra, amelyek számtalan esetben előfordultak már, illetve, hogy bemutassuk a mi ajánlatunkat. Az oldalunk mondanivalója még a jelenlegi tömör formájában is annyira hosszú, hogy kevesebb, mint 20%-a olvassa végig a látogatóknak.

Ha bízik:
– abban a több, mint 1000 ügyfelünkben, akik már átgondolták és minket választottak,
– a több tucat Google és Facebook véleményben és értékelésben rólunk,
– a NYÁK-okról készült képekben és garanciáinkban,

akkor kattintson, kalkuláljon árat és rendeljen NYÁK gyártást itt:

Rendeljen online itt

 

Tovább a NYÁK gyártáshoz >>

Hogyan válasszunk NYÁK gyártót saját projektjeinkhez?

 

Először is talán az a kérdés merülhetne fel, hogy egyáltalán válasszunk-e NYÁK gyártót a saját áramköreinkhez történő NYÁK gyártához vagy inkább magunk készítsük el azt? 

Nyilvánvaló, hogy aki hobbiból kezd el elektronikával foglalkozni, az a legritkább esetben gondol egyből arra, hogy NYÁK gyártóval gyártassa le a szükséges panelt, mivel a kezdeti időszakban pont az alkotás öröme az, ami a legfontosabb. Emellett persze a megfelelő tudás sem áll rendelkezésre ahhoz, hogy egy gyártónak azokat a helyes fájlokat előállítsuk, amelyekből megvalósítható lesz a NYÁK gyártás.

Eljön azonban egy pont, amikor az áramkör konkrét elkészítésénél és beültetésénél fontosabb lesz a megbízható működés, az esztétika, a “gyári kinézet”, azaz maga a profizmus.

Érthető, ha nehéz azt a döntést meghozni, hogy az otthoni maratás helyett egy olyan cégre bízzuk ezt a munkát, ahol hivatásszerűen ezzel foglalkoznak, ráadásul a legnagyobb fejfájást általában az árkülönbség okozza. 

 

Az otthoni NYÁK gyártás következményei >>

Ha a hobbija az elektronika, vagy akár eladásra készít kisebb darabszámban áramköröket, kiküszöbölhetetlen problémát fog okozni, hogy az otthoni NYÁK gyártással kell bajlódnia. A probléma nem a NYÁK gyártásánál kezdődik, hanem már a tervezésnél. Biztosan ismerős az a helyzet Önnek is, amikor az otthoni technológia miatt pont nem tudja már elvinni azt a bizonyos vezetéket másik kettő között, vagy egyszerűen csak sokkal kényelmesebb lenne két oldalon tervezni.

Először is szükséges megérteni, hogy a NYÁK gyártás az áramkör tervezésnek és építésnek mindössze egyetlen szegmense, de mégis óriási mértékben hat ki a végeredményre. Az előbb a tervezést említettük, mint kiinduló pontot, de ha igazán korrektek akarunk lenni, akkor elmondhatjuk, hogy a NYÁK gyártási lehetőségeink egyúttal azt is megszabják, hogy milyen alakatrészek felhasználásában gondolkozhatunk.

Kb. 2007 óta tendencia, hogy az új és igen hasznos alkatrészeket már nem gyártják DIP tokozással, csak olyan sűrű lábkiosztású TQFP vagy TSSOP tokozásban és egyéb, amelyekhez szinte képtelenség megfelelő minőségben és folyamatosan reprodukálhatóan házi körülmények között NYÁK-ot készíteni.

Elsőre lehetetlennek tűnik, pedig ezeket a tokozásokat is könnyedén be lehet forrasztani, mindenféle különösebb kézügyesség és trükkök nélkül, ha megfelelő NYÁK-kal dolgozunk.

Az árkülönbség kérdése >>

Hányszor és hányszor halljuk azokat a kritikákat, hogy a NYÁK gyártók milyen pofátlanul magas árat kérnek el a gyártásért, holott az alapanyagok száz Ft-os nagyságrendbe kerülnek egy átlagos esetben.

Logikusan hangzik a kérdés, hogy ha az a NYÁK, aminek az otthoni gyártás során az anyagköltsége kb. 300 Ft, akkor miért kerül ugyanez egy gyártónál pl. 3000 Ft-ba? Ráadásul egy gyártónál pont az lenne a lényeg, hogy gazdaságosabban tudja előállítani a terméket, mint egy hobbista az otthonában, ugye?

Lehetséges, hogy nehéz megtalálni magunktól a választ arra a kérdésre, hogy mi lehetne az a dolog, amiért egy gyártóra bízzuk a NYÁK gyártást. Helyette inkább legyünk mi magunk NYÁK gyártók – legalábbis gondolatban!

Legyünk NYÁK gyártók! >>

Persze, mielőtt hozzákezdenénk a cégalapításhoz és kiposztolnánk a Facebook-ra, hogy mától NYÁK gyártással foglalkozunk, vizsgáljunk meg néhány alapvető körülményt!

Az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva egy megrendelés teljes ügyintézéséhez szükséges idő átlagosan kb. 45-60 perc. Ebben benne van a terv ellenőrzése, hiba esetén a megrendelővel történő egyeztetés (telefonálás, email-ezés), a számla kiállítása, NYÁK-ok csomagolása, de nincsen benne maga a gyártáshoz szükséges idő.

Ha az ügyintéző munkatárs bére csak a hazánkban levő átlagkereset szintjét eléri, ami nettó 190.000 Ft (2016. novemberi KSH adat), az azt jelenti, hogy az adminisztratív és gyártás előkészítői munka költsége kb. 1200 Ft, de a valóságban az adók és járulékok miatt a NYÁK gyártónak ennek kb. a duplájába kerül, azaz 2400 Ft-ba.

És ez csak egyetlen ember munkabérére vonatkozó szám egy konkrét megrendeléssel kapcsolatban. Nem beszéltünk az infrastruktúra fenntartásáról, eszközök vásárlásáról, alapanyagok árairól, a konkért gyártási folyamat költségéről. Sőt, még arról sem, hogy egy vállalkozásnak elvileg profitot kellene termelnie.

Az otthoni és gyári NYÁK készítés összehasonlításakor a legtöbben elkövetik azt a hibát, hogy nem számolják saját idejüknek az értékét, illetve azt sem, hogy az idő alatt milyen minőségben tudják maguk elkészíteni a NYÁK-ot.

Mitől áll meg a fejlődés?

Minél több áramkört készít az ember, annál több megoldással lesz tapasztalata, és ezeket mint egy eszköztárként felhasználva egyre jobb és bonyolultabb konstrukciókon kezdi el törni a fejét. Egészen addig, míg bele nem ütközik abba az üvegplafonba, hogy egyrészt képtelenség az addig használt technológiáival megvalósítani új elképzelését, másrészt akár már egy 10db-os kis széria legyártása is extrém erőfeszítést igényelne az otthoni NYÁK gyártás munkaigénye miatt.

Meddig érdemes várni?

Úgy is mondhatnánk: kinek ajánljuk azt, hogy rászánja magát végre a NYÁK-ok gyártóval való gyártatására?

Tegyen egy próbát, ha:
– úgy érzi, hogy a NYÁK készítés inkább csak egy nyűg,
– szívesebben koncentrálna az érdemi munkára,
– megérdemli, hogy végre gyári hatást keltő munkát adjon ki a kezei közül.

Emellett fontos kiemelni, hogy ne rendelje a paneljeit NYÁK gyártótól, ha:
– nem kíván élni a korszerű technológiák adta lehetőségekkel,
– szükségét érzi, sőt élvezi a vegyszerekkel való pancsolást otthon,
– a saját idejét értéktelennek tartja, és ha épp nem NYÁK-ot maratna, akkor unatkozna.

Árverseny az ügyfél érdekében – avagy NYÁK gyártás olcsón?

Ha már rászánta magát arra, hogy kipróbálja valamelyik NYÁK gyártót, akkor joggal merülhet fel Önben a kérdés, hogy egyáltalán mi lehetne az a szempont, ami alapján gyártót választ. Általában az ár az első, ami feltűnő különbséget mutathat, hiszen az otthoni NYÁK gyártásnál a legtöbben abba a hibába esünk, hogy csak az alapanyagok árát (vagy még azt sem) számoljuk, a saját munkánkat nem.

Ha a saját munkáját és az eddig kísérletezésbe fektetett idejét is hozzászámolja a költségekhez, akkor rögtön másképp fest a helyzet. 

Jelentsük ki végre: az ár egy nagyon fontos, de nem egyedüli tényező.

Persze, kényelmes lehet úgy döntést hozni egy NYÁK gyártás megrendelésével kapcsolatban, hogy megnézi, melyik gyártónál a legolcsóbb a gyártás, esetleg bekér néhány árajánlatot, amelyek közül kiválasztja a legolcsóbbat. Míg 15-20 évvel ezelőtt szinte minden gyártó ugyanazokból az alapanyagokból gyártott – mert egyszerűen nem volt más lehetőség -, gyakorlatilag kevésbé különböztek egymástól a végtermékek minőségben és megjelenésben, így a választás is egyszerű volt. Aki legalább egy gyártó termékét már ismerte, tudta, hogy mit kaphat mástól, így végül az ár maradt egyedüli objektív tényező a döntésben.

Jelenleg az ár alapján történő gyártó kiválasztás az egyik legkockázatosabb stratégia ebben az iparágban. Ahhoz, hogy pontosan lássa az eredményét az árversenynek – a folyamatos egymás ára alá ígérgetésnek -, illetve, hogy mennyire nem arányos a minőség az árral, szeretnénk néhány tipikus hibát mutatni, hogy a saját szemével győzödhessen meg a kockázatokról, ha csak az ár alapján választ gyártót.

A fejlődés a NYÁK gyártás igényeit tekintve is szembetűnő az utóbbi években. Egyre több hobbista gyártatja a NYÁK-ot áramköreihez, mindössze azért, mert az érdemi részével szeretne foglalkozni az elektronikának.

 

Mi a fontos a Önnek a prototípusoknál?

Valljuk be, mindenki szép, könnyen forrasztható NYÁK-ot szeretne, azaz olyat, ami összhangban van az áramkör több részével. Hiába olcsóbb valami, mint máshol, ha a NYÁK miatt kárba vész a tervezésbe fektetett idő, mert rossz ránézni az oxidos, szétgányolt panelra. Egy egyedi áramkörnél külső nézőpontból sosem az a kérdés, hogy mennyit tudott spórolni a NYÁK-on, hanem, hogy gyári kinézetű korrekt dologról van-e szó vagy egy gányolt “sufnituning” az, amit mások látnak a munkájából.

Hibajelenségek, amelyek gyakran előfordulnak a NYÁK gyártásban

A rézrajzolat

Ma még mindig az egyik leggyakoribb hiba a rézrajzolat pontossága, de az alábbi két képen az ónozás és a forrasztásgátló lakkréteg minősége is szembetűnő eltérést mutat. A legmeglepőbb talán, hogy a két termék között alig van árkülönbség. A jobb oldali NYÁK-ot egyik ügyfelünktől kaptuk, aki néhány száz darabos szériákat gyárt saját termékeiből, és elég kemény árverseny van a piacán, mert főleg magánszemélyeknek értékesít. Az árverseny miatt nagyon fontos volt neki  NYÁK gyártás ára, de szó szerint le volt nyűgözve, miután rászánta magát, hogy kipróbál minket, és megkapta tőlünk a bal oldali képen látható minőséget.

A képek ismerete nélkül valószínűleg a legtöbben egy olcsóbb gyártót választanának, hiszen miért fizetne bárki is többet ugyanazért a NYÁK-ért, ha olcsóbban is megkapja? A kérdés valójában az, hogy tényleg ugyanazt kapja-e mindenhol és csak az árban van különbség? Ezek azok a helyzetek, amikor a minőségi hibák miatt az olcsóbb lesz a folyamat végére a drágább.

A vonalszélesség alakhűsége

A következő eset érdekessége, hogy a jobb oldalon látható NYÁK vonalszélességeinek homogenitásában kb. 27%-os differencia tapasztalható (ez az IPC6012B szabvány Class 1, azaz a NYÁK gyártás leglazább osztályának alsó határértékét súrolja).  Ezt a hibát tipikusan a nem megfelelő levilágítási és előhívási folyamat okozza. Ilyen paraméterek mellett a ma kívánatos finomabb rajzolatú NYÁK-ok gyártása elég kockázatos, mert túlságosan nagy lenne a selejtarány. Az E-teszt emiatt különösen fontos! Mindig érdemes meggyőződni arról, hogy a kapott NYÁK-ok valóban elektromosan teszteltek-e: az esetek többségében a teszter tűinek érintése látható (pontszerű) nyomot hagy a forrszemeken, ez leginkább a tűziónozott NYÁK-okon látható szabadszemmel is.

Felületkezelési hibák

A rézrajzolatra vonatkozó hibákon kívül további fontos tényező a felületkezelés. Egyik GSM alapú termékeket gyártó ügyfelünk hozta be hozzánk az alábbi két képeken látható panelt, miután több, mint a beültetett panelek negyedénél forrasztási hibák miatt nem tudták feléleszteni, és 3 hétig javíthatták őket. Mindez a NYÁK gyártás során elkövetett hanygagság miatt történt.

A hibát a jól látható “black pad” effektus okozta. Ez a rosszul beállított nikkelező fürdő tipikus hibája, amiben véletlenszerűen leválik a nikkel réteg bizonyos hálózatrészekről. Az immerziós arany nem tapad meg a réz felületén, ezért szükséges egy köztes nikkel réteg. Ahol pedig levált a nikkelezés, ott aranyozás sem lesz. A forrasztás az oxidálódott rézfelületeken ezután nehézkes, a javítás rengeteg időt vihet el, ha egyáltalán megéri foglalkozni vele. A kinyílt forrszemek, elcsúszott furatok és lötstop csak tovább növeli a hibalehetőségeket.

Tisztaszoba hiánya a forrasztásgátló lakk felvitelénél

A felületkezelés mellett szükséges megemlíteni a forrasztásgátló lakkra vonatkozó jellemzőket. Túl a mechanikai paramétereken (lepattog-e, letöredezik-e, forrasztás közben leválik-e), érdemes odafigyelni arra, hogy a lötstop felvitele hogyan történik a NYÁK gyártáskor.

Az alábbi képeken a forrasztásgátló lakkba került szennyeződések látszólag ártalmatlanok. A lakk felviteléhez a lötstop gyártók általában ISO 7-es vagy 5-ös osztályú tisztaszobát javasolnak. Ha a lakkozás nem ilyen osztályú tisztaszobában történik, akkor szinte elkerülhetetlen, hogy porok, szennyeződések és akár vezető tulajdonságú apró szálak kerüljenek a lakk alá. Ezek könnyen rövidrezárhatnak egy SMD tokozás két lába közötti részt. Ha pedig nincs E-teszt, a hiba rejtve marad, az ügyfél pedig fejlesztés helyett hibakereséssel töltheti az idejét.

A forrasztásgátló lakk vastagsága

A NYÁK gyártáson megmaradó profitot alapvetően két módon lehet növelni: az ár növelésével vagy a bekerülési költségek csökkentésével. Ez utóbbira jó példa a forrasztásgátló lakk higítása. Jelenleg 1kg kétkomponensú lakk ára gyártótól és típustól függően 8-15 ezer Ft között mozog, tehát úgy tűnhet, hogy higítással jelentős alapanyag megtakarítás érhető el. A lötstop réteg vastagságát azonban nagyban befolyásolja a felhasznált lakk viszkozítása. Minél hígabb a lakk, annál kevésbé fog takarni a vezetősávokon, extrém esetben szinte kilátszó rézfelületek jönnek létre. Amellett, hogy ez a vékony réteg nem ad megfelelő védelmet a mechanikai sérülésekkel szemben, még esztétikailag nem szép látvány, és olcsó hatást kelt a késztermékben. Ezeken a képeken mindössze néhány – a piros nyillal jelölt – helyen elfogadható a lakk vastagsága.

A forrasztásgátló lakk egyéb hibái

A megjelenés személtetésére külünösen jó példa a következő eset. Egyik külföldi ügyfelünk sportolókat segítő eszközöket gyárt már évek óta, és az áramköri részek az átlátszó dobozolás miatt láthatóak a felhasználónak. Ez része a cég arculatának, tehát nagyon fontos, hogy esztétikailag is vonzó legyen a termék. Mivel évente 10000-es nagyságrendben gyártják a készüléket, az alkatrészek árai különösen fontosak. Az ügyfelünk végigjárt európai és ázsiai gyártókat, mire végül mellettünk döntött. A biztonság kedvéért elküldött nekünk az első gyártás előtt azokból a NYÁK-okból néhány mintát, amiket előzőleg máshol gyártatott, hogy tudjuk, mi az, amit nem szeretne viszont látni. Az bal felső képen látható, hogy mit kapott tőlünk, a másik három kép pedig más gyártók árversenyének az eredményét mutatja. A paletta igen széles: jól láthatók az alávilágítás/előhívás hibái, a használt lakkok elképesztően gyenge minősége és a rézrajzolathoz viszonyított elcsúszás is.

Tisztítás hiánya

Jó példa a rossz végeredményre, ha NYÁK gyártás közben szennyeződik a rézréteg vagy furatgalvanizálás előtt a furatfal. A bal oldali képen utólagos zárlatjavítás nyomai vannak, a jobb oldalon pedig jól láthatóan szétszakadt a furatgalván a tűziónozáskor keletkezett hősokktól.

Szelektív ónozás galvánónnal

A szelektív ónozás galvánónnal is megoldható. A galvánón forraszthatósága alapvetően jó, de a gyártástechnológia miatt szinte elkerülhetetlen, hogy a képen látható rézfólia részeken ne látszódjanak ki (maszkoláskor ne legyen elcsúszás). Így a kilátszó rézfelületek szabadon oxidálódnak, amely csökkenti a hasznos vezető keresztmetszetüket, és növeli az átmeneti ellenállást. Ez akár teljesítmény-elektronikai rendszereknél, RF áramköröknél, de beágyazott rendszereknél is rendkívül káros lehet.

Galvánónozás sorozatgyártásban – nem szelektíven

Ha egy termék sorozatgyártásba kerül, akkor a NYÁK szinte biztosan találkozni fog hullámforrasztóval vagy reflow kemencével. Amennyiben galvánónozású (és nem szelektív) a felületkezelés (tehát az ón a forrszemeken kívül a lötstop alatt is megtalálható), úgy a galvánónt – így a lötstopot is – valószínűleg fel fogják ráncosítani az imént említett forrasztási technológiák. Továbbá a lötstop alatti ónréteg elszívhatja a forrszemektől az ónt, ami SMD alkatrészeknél kifejezetten hátrányos.

Gyártás előkészítési hiba

Nem győzzük hangsúlyozni elégszer a NYÁK gyártás előkészítés fontosságát. Az előkészítés során szükséges ellenőrizni uniformizálni az egyes megrendeléseket, hogy a használt technológiáknak megfelelő formába hozzuk őket. Minél több emberi beavatkozás van egy előkészítői munka során, annál nagyobb az esélye a hibázásnak. Egy másik ügyfelünk, aki liftvezérlések fejlesztésével foglalkozik, kapott egy 300db-os megrendelést. A megrendelőjének fontos tényező volt az ár, ezért úgy döntött, hogy minden lehetséges módon megpróbálja lecsökkenteni az alkatrész költségeket. Emiatt egy külföldi NYÁK gyártótól rendelte meg a gyártást, mert meglepően jó árakat kapott.

A meglepetés csak akkor volt nagyobb, amikor megkapta a paneleket, és mint utólag kiderült, a gyártás előkészítés során törölték az egyik oldal lötstop fájlját, így a NYÁK-ok egyik oldala teljesen lötstoppal fedett lett. Az egy további érdekesség volt, hogy elvileg E-teszteltek voltak, de hogy mentek át az E-teszten, ha a forrszemeket lötstop fedi, tehát a rézhez nem tudtak hozzáérni a teszter tűi?

Az újragyártás nem jelentett volna megoldást, mert ki volt centizve a rendelkezésre álló idő. A vészhelyzet miatt próbáltak megegyezni a megrendelővel, de ő végül a konkurenciával szerződött le, az ügyfelünk pedig elbukta a projektet. A NYÁK gyártója a pénzt nem adta vissza, de vállalta, hogy újragyártja a paneleket, amikre már egyébként már nem volt szükség, a külföldi jogérvényesítés útvesztői miatt pedig úgy döntött, hogy nem fut a pénze után, és letudja tanulópénzként.

Drága, de nem meggyőző

Ha a fent vázolt problémák nem is lennének jelen egy adott NYÁK-nál, akkor is lehet találni olyan gyártmányt, amely a kifejezetten magas ára ellenére sem ad maradéktalanul meggyőző képet.

Sokan járnak úgy, hogy elegük lesz abból, hogy állandóan a legolcsóbb ajánlatot keressék, mivel több idejük megy el erre, mint amennyit spórolni tudnak az egész játékon.

Ekkor szokott jönni a megvilágosodás: “Nem vagyok olyan gazdag, hogy olcsót vegyek!”. Aztán az árak tekintetében ló túloldalára lendülve könnyen belefuthat abba, hogy mégsem a legjobbat kapja…

Konklúzió

A fentiek alapján látható, hogy kizárólag az ár ismerete egyszerűen nem elég információ egy felelős döntés meghozataláshoz, és általánosságban kijelenthető, hogy:

NEM IGAZ, HOGY:

– alacsonyabb áron pontosan ugyanaz a minőség megvásárolható,
– magasabb ár mellett biztosan jobb a minőség is.

* * * * *

Miket érdemes tehát megtennie a NYÁK gyártás megrendelése előtt?

Az alábbi checklista pontjait az indulásunk óta eltelt évek alatti tapasztalatok alapján készítettük el. Azokat a pontokat tettük bele, amelyek az ügyfeleinknek a legtöbb bosszúságot okozták a NYÁK gyártás során. Utólag persze mindenki tudja, hogy mit kellett volna tennie, de miért kellene felesleges kockázatot vállalni, ha már a rendelés előtt is tájékozódhatunk a legfontosabb kérdésekben?

Ellenőrizze az alábbiakat a kiszemelt gyártóval kapcsolatban: 

❑ Kérjen előző gyártásokból megmaradt NYÁK-okat.
❑ Érdeklődjön afelől, hogy milyen garanciát kap, ha minőségbeli problémái lesznek vagy késés lenne a gyártásban.
❑ Az ügyfélszolgálatnak tegyen fel technikai jellegű kérdéseket, és győződjön meg arról, hogy valóban hozzáértő személyek dolgozzák fel a megrendelését, illetve a felmerülő kérdésekre valóban érdemi választ fog-e kapni a jövőben.
❑ Győződjön meg arról, hogy az árajánlatban vagy webes felületen kiszámolt áron kívül milyen költségekkel kell még számolnia (egyszeri díjak, szállítási költség).
❑ Vizsgálja meg, hogy mivel foglalkozik az a cég, akitől NYÁK-ot rendelne: kifejezetten a NYÁK gyártásra koncentrál vagy a NYÁK gyártása/forgalmazása csak egy a sok tevékenysége közül.
 Tájékozódjon, hogy a gyártó milyen módszerekkel ellenőrzi a tervet, vagy egyáltalán végez-e bármilyen gyárthatósági ellenőrzést?
❑ Kérdezze meg ismerőseit és nézzen utána az interneten is, hogy milyen gyártót ajánlanak mások, mik a tapasztalatok.

Ha a fenti lista összes elemével kapcsolatban tájékozódott, és mindegyik ponttal kapcsolatban pozitív megerősítést kapott, akkor nagy valószínűséggel megtalálta az Önnek megfelelő NYÁK gyártót.

* * * * *

Megváltozott igényekhez megváltozott kínálatot!

A fentiek tükrében szeretnénk megmutatni néhány kép erejéig, mit tartunk kívánatosnak,
hogy az ügyfeleinket milyen minőséggel szolgáljuk ki:

Ismerje meg 3 lépéses rendelési folyamatunkat

 

1. Online megrendelés esetén a terv(ek)et munkaidőben általában 1-2 órán belül el tudjuk kezdeni ellenőrizni. Ha árajánlatot kér, de még nem rendelte meg a NYÁK gyártást, akkor a tervet gyárthatósági szempontból még nem ellenőrizzük le amiatt, hogy az árajánlatot minél előbb megkaphassa.

A terv ellenőrzésére a megrendelés után kerül sor aminek az eredményéről mindenképpen értesítjük:

– Ha bármilyen technológiai határértékbe ütköző probléma van, azonnal keresni fogjuk, és egész biztosan megoldást fogunk találni (eddig kivétel nélkül sikerült minden előzőleg problémás tervet végül gyártásba vinnünk), az árajánlat végösszegét ez általában nem befolyásolja.

– Ha a terv gyártható, akkor azonnal beállítjuk a gyártási sorba, és erről értesítést küldünk email-ben.

Gyártásba tehát mindenképpen olyan terv kerülhet csak be, amely teljes biztonsággal elkészíthető, így hibás terméket nem kaphat.

2. A NYÁK gyártás a terv elfogadást követő munkanapon kezdődik, és a befejezést követő munkanapon kézbesíti majd az MPL futár, de sürgős esetben Ön is eljöhet telephelyünkre az elkészült NYÁK-okért rögtön az elkészülés után.

3. A fizetés lehetésges banki átutalással, utánvéttel vagy PayPal-en keresztül.

Rendeljen online itt

Tovább a NYÁK gyártáshoz >>

Kérjen árajánlatot itt

Tovább az ajánlatkéréshez >>

Felhasználói szempontból a legfontosabb

Felár nélküli szolgáltatásaink, amiket az áraink tartalmaznak:

Online megrendelőfelület

A NYÁK gyártás megrendelését pillanatok alatt megteheti az online felületünkön keresztül. Nincs szükség árajánlat kérésre vagy bonyolult űrlapok kitöltésére. Az online felület használatával felgyorsul a rendelési folyamat, és a szinte teljesen automatizált adminisztráció drasztikusan lecsökkenti a rendeléssel kapcsolatos hibázásokat. És hogy egy sokszor felmerülő kérdésre itt is válaszoljunk: az online felületen megjelenő árak valósak, tényleg annyibe kerül a gyártás, amit a kalkulátor mutat, nincsenek hozzáadódó egyszeri díjak és rejtett költségek.

DRC ellnőrzés és gyártás előkészítés

A tervezéssel az Ön feladata véget ér, a miénk pedig ekkor kezdődik. A DRC ellenőrzés során feltárjuk azokat a hibákat a tervben, amik miatt esetleg nem felel meg a technológiai határértékeknek, és értesítjük erről, tehát hibás terv nem kerülhet gyártásba. A DRC ellenőrzésre mindenképpen szükség van, mert ha kockázatos terveket viszünk gyártásba, akkor nagy lesz a hibaarány, ami az elektromos tesztnél azonnal kiderül, és a selejtek nagyban növelik a gyártási költséget.

Szelektív felületkezelés

A szelektív felületkezeléssel csak azokon a részeken lesz felületkezelt (általában ónozott) a panel, ahol nincsen rajta lötstop (forrszemek, SMD pad-ek). Ez azt jelenti, hogy az ilyen panelek kézi és gépi beültetésre egyaránt alkalmasak. Nem szelektív felületkezelés esetén reflow kemencés forrasztás vagy hullámforrasztás során általában felráncosodik a forrasztásgátló lakk alatt levő galvánón, károsítva a lötstop réteget. Tehát a NYÁK-jainkat nyugodtan használhatja prototípusoknál és sorozatgyártásban is.

Korlátlan furatszám

A NYÁK gyártás ára független a furatok számától, így nem kell takarékoskodnia a furatgalvánokkal, és egy árajánlat kérés esetén nem kell bajlódnia a furatok számolásával. Ennek következménye, hogy az árat előbb megkaphatja, vagy online felületünkön Ön is kiszámíthatja.

Kontúrmarás

A kontúrmarás és a maróprogram elkészítése is az árban foglalt alapszolgáltatás, mivel a pooling gyártás miatt minden NYÁK-unk kontúrmart. Szabadon tervezhet szinte tetszőleges alakzatú kontúrt, hogy a NYÁK-ot be tudja illetszeni az adott műszerdobozba vagy más helyre. Így olyan dobozokat is tervezhet és használhat, amelyeket négyszögletes kontúrú NYÁK-okhoz nem tudott.

E-teszt

Az E-teszt általában nem a NYÁK gyártás megrendelésekor, hanem az alkatrészek beültetése után válik fontossá ügyfeleinknek, mivel a legkellemetlenebb, ha ekkor derül ki, ha zárlatos vagy szakadt NYÁK-ra jó alkatrészeket ültettek be, különösen akkor, ha az alkatrészek nagyértékűek.

Nincsen filmköltség, startköltség és egyéb egyszer fizetendő díjak

Mivel a gyártásunk pooling technológiával történik, egy-egy filmet nem tudunk újra felhasználni. Emiatt, és a filmgyártás költségének drasztikus csökkenésének köszönhetően
(régen a filmkészítés drága dolog volt) nem számítjuk fel ezt az amúgy is száz Ft-os nagyságrendben mérhető költséget, és semmilyen egyszer fizetendő díjat sem. Ebből következik, hogy egyik prototípusról vagy sorozatról a másikra tetszőlegesen módosíthatja a tervét, anélkül, hogy felárat kéne fizetnie.

100% pénzvisszafizetési garancia

Már az első vásárláskor sem szükséges előre fizetni, elegendő azután, hogy meggyőződött a kézhez kapott minőségről. Ha nem elégedett, akkor egyszerűen közölje velünk, és saját költségünkön futárt küldünk a NYÁK-okért, majd azok ellenértéket azonnal visszatérítjük, ha már kifizette őket. Tudjuk, hogy ez hihetetlenül hangzik, de fennállásunk óta minőségi reklamációra még nem volt példa, ezért is vállalunk bátran ilyen garanciát.

Rendeljen online itt

Tovább a NYÁK gyártáshoz >>

Kérjen árajánlatot itt

Tovább az ajánlatkéréshez >>

Ügyfeleink véleménye rólunk

“Most, első alkalommal bíztam meg egy profi céget azzal, hogy az általam megtervezett NYÁK-ot elkészítse. Nem csalódtam, precíz, pontos munkával találkoztam. Az eredmény kitűnő, maximálisan elégedett vagyok.
Csak ajánlani tudom.”

Tomity Zoltán

“Kifejezetten udvarias, tisztelettudó, segítőkész emberek. Nagy örömömre szolgál, hogy a Sors megismertetett velük. Az elkészült nyák kiváló minőségű, köszönöm. Ugyan amatőrként nem én leszek a csúcs megrendelőjük, de ismerősi körömben lévő amatőrtársaimnak nyugodt szívvel ajánlom e vállalkozást!”

Szűcs Gábor

“Hihetetlenül kedvesek, segítőkészek, annak ellenére, hogy amatőr vagyok. Mindenkinek tudom ajánlani. A terméket is időben megkaptam, és hibátlanul működik”

Balina Bálint

“Profi munka egy nagyon szimpatikus hozzaallasu csapattol. Csakis ajanlani tudnam barkinek, aki NYAK-ot szeretne csinaltatni!”

Kovács Zoltán

“Kiváló, pontos, és hibátlan minőséget gyártanak, olcsón, előre kalkulálhatóan, plusz költségek nélkül! Mindezt annak tükrében írom, hogy rendszeres megrendelőjük vagyok! Köszönöm a munkátokat, csak így tovább!”

Dobrády Zoltán

“Ez volt az első alkalom, hogy nem saját magam készítettem el egy nyákot, hanem profira bíztam (házilag nem is tudtam volna elkészíteni). Precíz, jó kivitelezésű nyákot kaptam, amivel nagyon könnyű volt dolgozni. A rendelés után kb. 1-2 órával már meg is érkezett a megerősítés arról, hogy gyártásra kerül, és időben el is készült.
Szinte biztos, hogy a következő nyákokat is rájuk bízom :-)”

Novák István

“Először rendeltem a Nyákáruháztól. Mindenben maximálisan elégedett vagyok. Határidő, minőség, gyorsaság, stb. Következő gyártásom is innen fogom rendelni. Köszönöm.”

Ferencz Tibor

Olvasson további véleményeket a Google-n és a Facebook-on:

Gyakran ismételt kérdések

Ez lenne az első rendelésem NYÁK gyártótól, és bizonytalan vagyok még…

Ez érthető, hiszen minden új dologtól tartunk kicsit. A tapasztalat azt mutatja, hogy ha sikerül összehozni az első rendelést, és tisztázzuk a fehér foltokat, akkor a későbbi rendeléseknél már problémák nélkül zajlik a folyamat. Sokan akkor értenek meg bizonyos összefüggéseket, miután kezükbe vették a legyártott NYÁK-ot, és utána már sokkal bátrabban, hatékonyabban terveznek. Ezért javasoljuk, hogy minél előbb próbálja ki a NYÁK rendelést, és látni fogja, hogy Önnek is sikerül ugyanaz, ami több, mint ezer ügyfelünknek.

Tényleg annyiba kerül a gyártás, mint amennyit az online felületen látok?

Igen. A célunk kezdettől fogva az volt, hogy az online felületen egy olyan árat láthasson az ügyfél, ami nem csak egy közelítő ár. Az árak tehát valósak, így Ön is gyorsabban kalkulálhat a költségekkel.

Mielőtt befejezném a NYÁK tervezést, szeretném elküldeni Önöknek a félkész tervet, hogy leellenőrizzék gyárthatósági szempontól, illetve árat mondjanak rá. Mekkora plusz költsége van, ha nem a végleges tervből kérem az ajánlatot?

Bármilyen készültségi állapotban elküldheti a tervet akár többször is. Az ellenőrzést (tervezési tanácsot) és az árat minden esetben ingyenesen meg fogjuk adni, tehát plusz költséggel nem kell számolnia emiatt.

Rendeljen online itt

Tovább a NYÁK gyártáshoz >>

Kérjen árajánlatot itt

Tovább az ajánlatkéréshez >>